Tuo Heppulin kuumeilu on kyllä perin mystistä. Eilen päivällä ja illalla kuume huiteli siellä 40 asteen tienoilla ja tänään ei ollut kuumetta lainkaan, ainkaan nyt aamusella. Saa nähdä nouseeko taas kun päivä etenee. No, saa nähdä mitä lääkäri sanoo..

Heppuli oli kyllä illalla aivan taju kankaalla tuosta kuumeesta vaikka kuumelääke hieman helpottikin kenties oloa. Reppana ei jaksanut tehdä muuta kuin makoilla lattialla, ei maistunut ruoka, ei juoma eikä mikään tuntunut kiinnostavan. Ja kävely oli sellaista seiniä pitkin hoippumista ja puhe sammalsi. Niin, ja Iskä pääsi tietenkin taas Heppulin lattialle nukkumaan aamyöstä. Heppuli heräsi perin pirteänä jo puoli kuuden aikaan ja oli kovin  äkäinen kun ei kukaan muu vielä halunnut nousta. Väsymys itkua ja kiukkua kesti hetken, niin että Heppuli varmasti sai Äiteen ja Iskän hereille ja pois peittojen alta eikä mennyt tuntiakaan kun Heppuli olikin  nukahtanut olkkarin sohvalle uudestaan unten maille. Voi pientä mussua, josko saataisiin lääkäriltä jotain kunnon troppia jolla saisi koko räkätaudin pois lopullisesti.

Ja Myyräkin rohisee aina aamuyön tunnit tosi kurjan kuuloisesti. Silläkin räkäisyys selvästi vaikeuttaa yöunia. Äitee saikin tänä aamuna herätyksen jo viideltä kun ensin Myyrä aloitti rohinan ja itkeskelyn ja sitten tosiaan Heppuli päätti herätä ennen aikojaan.