Pari kertaa Äitee on jo ehtinyt miettiä että miksi ihmeessä järjestetään ristiäiset meillä kotona.. Näin olisi välttynyt niin monelta tuskailun ja kiireen aiheelta, kun on pitänyt pestä ikkunoita, mattoja siivota parveketta, siivota kellaria, raivata makuuhuoneen kirjahyllyä ettei tavarat tipu sieltä ihmisten niskaan yms yms. Mutta eipä ole juurikaan ollut vaihtoehtoja kun kirkko on remontissa ja srk-sali varattuna. No, onneksi tarjottavat sentään tulee muualta. Äitee olisi joutunut pakkohoitoon jos olisi joutunut tässä tulehduksiin ja lääkärikäynteihin kulminoituvan viikon aikana vielä leipomaan ristiäiskänttyitä.

Kirkon edustaja Isä-Heikki kävi eilen täällä juttelemassa kastetoimituksen kuvioista ja katsottiin hieman paikkaa missä toimitus tapahtuu. Sovittiin miten olkkarin tuoleja raivataan pois tieltä yms sillä tilaahan pitää olla, kun kummit joutuvat kiertämään kastemaljaa jne. Sen suhteen kaikki tuntuu olevan kunnossa. Isä-Heikki tuo tullessaan "matkamallin" kastemaljan sillä Äiteeltä ja Iskältä ei löydy tarpeeksi isoa kulhoa jonne Myyrän voisi dipata. Ellei sitten kaiva tuolta saunan uumenista Heppulin kylpylelujen täyttämään violettia ortexin saavia.. Ei se ainakaan Myyrää haittaisi jos kasteveden seassa uiskentelisi muutaman keltainen ankka tai vesipyssy :-D

Veljeksille ja Iskälle on jo vaatteet valmiiksi hankittuna, mutta Äitee jatkaa vielä tänään kaupoissa juoksemista jotta mieleiset löytyisi..