Äitee otti eilen illalla Heppulin kanssa puheeksi Heppulin öiset heräämiset ja itkuiset vaatimukset päästä Äiteen viereen nukkumaan tai saada Iskä viereensä patjalle lattialle. Äitee tarjosi Heppulille Sopimusta ja Heppuli tarttui tarjoukseen. Sopimus pitää sisällään sen, ettei Heppuli voi vaatia Iskää joka yö yöpymään patjalla Heppulin huoneen lattialla koska Heppuli on jo sen verran iso poika että osaa nukkua yksin. Sopimus myös lupaa sen, että kunhan Myyrä lopettaa öiset ruokatankkaukset eikä Äitee siten ole velvoitettu nukkumaan Myyrän kanssa samassa sängyssä niin Äitee lupaa nukkua Heppulin kanssa ainakin yhden kokonaisen yön vieretysten ja Heppuli Äiteen kainalossa. Sopimus kuulosti sen verran hyvältä että Heppuli suostui siihen mukisematta.

Yöllä yhden aikaan alkoi kuulumaan taas tuttu, itkunsekainen huutelu Heppulin huoneesta Äiteen perään. Iskä riensi tapansa mukaan hätiin ja hetken aikaa siellä kertailtiin Sopimuksen sisältöä ja niin Heppuli pääsi yhteisymmärrykseen Iskän kanssa että jäi kiltisti nukkumaan omaan sänkyynsä ja Iskä pääsi nukkumaan takaisin omaan sänkyyn.

Tämä on sitä vanhempien harjoittamaan diplomatiaa parhaimmillaan ja siitä tulee hyvä mieli kun se toimii, edes toisinaan :-)