Äitee ja juniorít viettävät rauhaisaa lauantaipäivää ihan kolmestaan kotosalla. Iskä on lähtenyt humputtelemaan velipoikansa eli Kalle-kummin polttareihin ja Äitee joutui nyt valitettavasti jättämään kutsusta huolimatta Jenni-kummin polttarit väliin, kun jonkun piti jäädä kotimieheksikin. Heppulille ja Myyrälle kun tulee tässä lähiviikkoina tarpeeksi yökyläilyä sitten ainakin häiden aikaan joten nyt piti antaa poitsujen olla kotosalla. No mutta, toivotaan oikein mukavaa polttaripäivää sekä Kallelle että Jennille. Oikein hauskan kuuloisilta ainakin suunnitelmat vaikuttivat molempien pään menoksi!

Äitee yrittää keksiä aina jotain kivaa puuhaa näihin ihan kotosalla oltaviin päiviin ettei olo ja elo menisi ihan kinasteluksi ja ärjymiseksi jos muhitaan vaan kotona neljän seinän sisällä tekemättä mitään. No, se on jo havaittu että vaikka päivään sisältyisikin kivaa puuhastelua yhdessä niin menee se kuitenkin jossain määrin kinasteluksi ja ärjymiseksi eli aikas turhauttavaa on! Tänään aamupäiväulkoilulla Äitee ja Heppuli keräsi pussiin hienoja värikkäitä lehtiä joista olisi tarkoitus askarrella syysaiheinen taulu. Iltapäivä on sitten pyhitetty niihin askartelupuuhiin. Äitee ja Heppuli kävikin eilen Tiimarissa ostamassa uusia erivärisiä kartonkeja, silkkipaperia, lisää liimaa ja uusia kyniä. Suunnitelmissa olisi tehdä kivoja kärpässieniä (tai no, ne kai on sienistä niitä ei-niin-kivoja..) Heppulin huoneen seinälle ja ehkä ikkunaankin. Mummillekin luvattiin tehdä yksi sieni. Ja ehkä Mummollekin tehdään sikäli mikäli kärsivällisyys antaa myöden.

Äitee asetti Heppulille ehdon tuolle päikkäreiden jälkeiselle askarteluiltapäivälle. Sikäli mikäli Heppuli olisi aamupäivän reipas poika eikä kiukuttelisi turhasta (eli puettaisiin reippaasti ulkoiluun, puistossa ei kinattaisi kotiinlähdöstä ja syöminen sujuisi tappeluitta) niin sitten Heppuli saisi askarrella Äiteen kanssa SEKÄ katsoa formulan aika-ajoja. Heppulin leikeistä on käynyt ilmi että formulat nyt kovasti kiinnostaa - Heppulin lempileikki Mummin kanssa onkin "Kimi ja Heikki". "Oo sää mummi kimi niin minä olen heikki," pyytää Heppuli usein Mummia formulaleikkeihin. Se ei ole Äiteelle vielä selvinnyt että mitä sitten tapahtuu kun tuo roolitus on suoritettu. Liekö leikki koskaan edes edennyt sen vaiheeen yli..

No, toistaiseksi tämä lauantaipäivä sujunut ihan mutkattomasti. Heppuli on vaan meinannut alkaa itkemään ja kiukuttelemaan, mitään megaraivareita ei onneksi ole tullut, kun Äitee aika ajoin muistuttelee tästä askarteluun ja aika-ajoihin sisältyvästä ehdosta.