Heppuli on alkanut nähdä ilmeisesti kurjia unia tai painajaisia viime aikoina, sillä kovasti hän kyselee viimeisinä juttuinaan ennen nukkumaan menoa Äiteeltä että mitä unia ensi yönä nähdään. Se on ollut Heppulin ja Äiteen sellainen yhteinen juttu, riippumatta siitä kuka on iltasatuvuorossa. Viimeistään hyvänyönpusujen ja rakkaudentunnustusten lomassa Äitee joutuu tuolloin vielä supsuttelemaan pimeässä Heppulin korvaan lyhykäisen ja ytimekkään sadunpätkän seuraavan yön unista. Ideana on se että Äitee ja Heppuli muka näkevät samaa unta, ja se rauhoittaa selvästi Heppulia. Milloin ollaan unessa menty hiihtoretkelle ja otettu kaakaota termoskannuun mukaan ja syöty ladun varressa eväitä. Milloin taasen on ensi kesänä tehty koko päivän mittainen onki- tai souturetki eväineen (joo, eväsretket on nyt pop!) ja saatu päivän onkimisen palkinnoksi iso kala joka sitten nuotiolla paistetaan syötäväksi.

Joskus Heppuli ottaa itse puheeksi mahtailevalla äänellä että nähdään yhdessä unta kummituksista ja suurista möröistä, mutta silloin Äitee pehmentää tarinaa kertomalla kuinka unessa Heppuli ja Äitee kutittelee kummituksia ja mörköjä kainaloista ja varpaista ja ne nauraa kikattavat ihan kippurassa. Ei ne möröt ja kummitukset vielä muutenkaan ole mitään kammotuksen aiheita Heppulille, onhan hänen lempparihahmonsa Muumeissakin ollut iso Mörkö jota jo pienestä lähtien ollaan innolla katseltu. Ja Heppuli tykkää itse leikkiä kummitusta laittamalla huivin päänsä päälle, huutaen huhuuta ja törmäilemällä sokkona seiniin. Uniin ilmeisesti tulevat lähinnä kadulta kantautuvat öiset äänet, jos ohi ajaa hälytysajoneuvoja tms. Heppuli on kovin herkkä etenkin sellaisille äänille joiden alkuperää ei tiedä/näe. Ne uniin tunkevat äänet muuttuvat kummajaisiksi pienelle miehelle. Usein silloin uni katkeaa ja Äiteen tai Iskän pitää mennä kertomaan mikä ääni se on ollut mikä milloinkin on kuulunut ja rauhoitella Heppuli takaisin uneen.

Toissayönä Heppuli tosin taisi nähdä jotain painajaista kesken jääneestä iltapalasta sillä hän havahtui aamuyöstä hikisenä karjumaan ja itkemään että hän haluaa syödä iltapalansa loppuun! Yritä siinä sitten unentokkuraiselle ukolle selittää että unia pitäisi jatkaa ja seuraavat syömiset on vasta aamupuuro.