Heppulilla on pientä lämpöä ollut aamusta. Äitee lähti Heppulin kanssa kuitenkin käymään neuvolassa sovitussa 3v. tarkastuksessa, kun neuvola on tuossa ihan sadan metrin päässä ja Heppuli oli kuitenkin tosi virkeän oloinen.

Siellä olikin varsinaiset temppupuuhat tehtävänä. Kuvasta piti nimetä esineitä, asioita ja värejä. Sitten palikoista piti tehdä torni, piirtää vaaka- ja pystyviivat mallin mukaisesti. Sitten oli näkötestiä siten että Heppuli ensin nimesi itse taulusta kuviot mielensä mukaisesti - oli "sydän", "koppi", "ikkuna" ja "ympyrä". Heppuli meni istumaan terveydenhoitajan tuoliin ja sieltä sitten nimesi em asiat sen mukaan miten terkka niitä taulusta osoitti. Päässä oli vuorokerroin kummankin silmän peittävät silmälasit niin tuli kumpainenkin silmä tuli testattua erikseen. Hyvin näki ja jaksoi keskittyä. Karsastusta tutkittiin silmälaseilla joissa toinen linssi oli punainen ja toinen vihreä. Sitten terkka näytti jostain kirjasta epämääräisiä kuvia, joista Heppulin piti osoittaa että missä kohtaa sivua erotti jotain kuvioita. Äitee ihmetteli että nyt se Heppuli pistelee ihan omiaan ja latelee lööperiä kun näytti kuvioiden sijaitsevan sellaisissa kohtaa, joissa Äitee ei nähnyt yhtään mitään muuta kuin söherrystä. Terkka jälkikäteen kertoikin että paljaalla silmällä niitä kuvioita ei näkynytkään vaan ainoastaan niillä punavihreillä laseilla jotka oli Heppulin päässä. :-) Hyvä, vika ei siis ollut Heppuli eikä Äiteen silmissä.

Kuulo testattiin Heikki-Hiiren matkalaukun pakkaamisella. Terveydenhoitaja ensin kävi läpi esineet joita Heikki Hiiri kuulemma mietti pakkaavansa matkalaukkuun mukaan. Sitten terkka meni Heikki Hiiri -käsinuken kanssa huoneen nurkkaan ja sieltä Heikki Hiiri sitten kuiskaili eri tavaroita joita Heppulin piti kuulemansa mukaan pakata "matkalaukkuun". Tuli siis todistettua että Heppulin kuulo on hyvä, vaikkakin valikoiva, ainakin kotiolosuhteissa.

Sitten oli pallon heittelyä ja kiinniottoa, viivan yli hyppelyä, yhdellä jalalla seisomista jne jne. Terkkakin totesi että kovin on motorisesti kehittynyt poika, temppuilut ja liikunnalliset jutut selvästi sujuu.

Lopuksi pakolliset mittaukset, suluissa vuoden takaiset mitat 2v. tarkastuksesta: 15,4kg (11,9kg) 98,1cm (87cm).

Sitten neuvolasta äkkiä kotiin kakkupohjaa paistamaan. Näillä näkymin Heppuli jaksaa vastaanottaa illan vieraat.