Eilisen illan tapahtumat muuttuivatkin normaalista keskiviikkoillasta varsin jännittäviksi.

Mummi oli päivällä Myyrän seurana ja mainitsi iltapäivällä Myyrällä olleen "vähän ihottumaa" vatsan seudulla ja nivusissa. Kuuden aikaan vaipan vaihdon yhteydessä tuo "pieni ihottuma" olikin jo aivan punaista laikkua kauttaaltaan, lähinnä vatsan seudulla, reisissä, kainaloissa, taipeissa, päänahassa, korvissa ja niskassa. Iskä lähti viemään Myyrää Mehiläisen päivystykseen joka oli seitsemään saakka auki ettei sitten olisi tarvinnut yötä vasten lähteä Arvauskeskukseen jonottamaan. Mehiläisessä päivystämässä ollut nuori naislääkäri kuulemma ihan huudahti kauhistuksesta kun näki Myyrän ihoreaktiot, antoi lähetteen Taysin lastenpolille ja kehotti menemään sinne viipymättä. Siellä Myyrä sai antihistamiinia ja lääkärin mielestä oli selvä allerginen reaktio jollekin.

Ainoa uusi juttu mitä Myyrä eilen maisteli oli lounaan jälkkäriksi pari pientä murusta vesimelonia.. Lääkäri tosin oli sitä mieltä että ruoka-aineista harvoin tulee tuollaista reaktiota kun ei muitakaan oireita ollut. Lääkärin mielestä saattoi olla myös oire alkavasta virusinfektiosta. Juurihan tästä edellisestä päästiin eroon. Lääkäri tosin katsoi korvat ja kuunteli keuhkot ja ainakin toistaiseksi Myyrä sai puhtaat paperit. Ja neuvolan terkka (jolle Äitee soitti nyt aamusta ja kertoi tapahtuneen) sanoi ettei ole koskaan kuullut että virusinfektiota edeltäisi niin voimakas reaktio.

Äitee ja Iskä on miettineet nyt päänsä puhki mistä tuo reaktio olisi voinut tulla

-          Äitee osti eilen pari pientä puuvillamattoa jotka laittoi pesuitta lattialle, Myyrä oli heti niissä pyörimässä. Josko niissä on ollut jotain käsittelyaineita pinnassa?

-          Myyrä tykkää tutkia eteisessä kenkiä – siellä myös Iskän uuden lämminvuoriset kumisaappaat. Myyrällä tosin käytössä luonnonkumisia tutteja joista ei ainakaan ole tullut mitään reaktioita.

-          Heppuli piirteli pari iltaa sitten olkkarin lattialla väriliiduilla. Parista liidusta katkesi terät joten jos joku väriliidun murunen on jäänyt huomaamatta lattialle ja päätynyt Myyrän suuhun?

-          Myyrällä oli vajaa kuukausi sitten ne pari antibioottikuuria, joista jälkimmäisestä on jo reilu kaksi viikkoa aikaa. Voisiko se vielä aiheuttaa tuollaisen reaktion?

Onneksi ei tarvinnut jäädä yöksi tarkkailuun vaan pääsivät kotiin yhdeksän maissa reseptin kera. Kotiin saapui Iskän kanssa väsynyt ja nälkäinen pieni mies joka oli syönyt edellisen kerran monen monta tuntia sitten. Hyvällä halulla upposi iltapuuro pieneen mieheen myöhäisestä ajankohdasta huolimatta. Pieni Myyryläinen oli vielä ihan päänahka ja korvat turvoksissa ja punaiset laikut olivat edelleen iholla.

Yö meni hieman kehnosti verrattuna edellisiin öihin. Myyrä oli aika räkäisen oloinen eikä meinannut millään rauhoittua sänkyynsä herättyään kesken unien. Äitee aika nopsaan nosti Myyrän aina pois sängystä ja vei rauhoittumaan olkkarin puolelle että Heppuli edes saisi nukuttua, sillä Heppulilla oli tarhapäivä edessä ja aikainen herätys aamulla. Kerran Äitee jopa antoi maitopullonkin Myyrälle kun ei meinannut millään rauhoittua. Tunnin kahden välein yöllä heräiltiin ja välillä Äitee tuskaili että on tämä kanssa kun yrittää toista saada lopettamaan itkua ja toista jatkamaan samalla uniaan. Se huono puoli tuossa poikien yhteisessä huoneessa on ainakin näin alkuun ennen kuin Heppuli oppii nukkumaan välittämättä Myyrän itkeskelyistä. Varmasti Myyrällä oli yöllä kurja olo, kasvot ja korvat vielä punoittivat ja päänahkakin oli vielä turvoksissa ja paukamilla.

Onneksi aamuyöstä Myyrä hieman rauhoittui ja nukkui viidestä seitsemään ihan kunnolla. Aamulla molemmat pojat olivat yllättävän virkeitä edellisen illan ja yön hulinoista huolimatta.

 

Lääkäri sanoi että nuo iho-oireet voivat tänään vielä pahentua joten katsotaan nyt miten tilanne kehittyy.