Niin ne pojjaat sitten koisasivat poikien huoneessa yhdessä :-)

Nukahtaminen unille sujui varsin kivuttomasti... Äitee ja Iskä tosin pähkäilivät tovin sitä missä järjestyksessä ja miten nukkumaan käyminen pantaisiin toimeen. Alkuun suunnitelma oli että molemmille pojille luettaisiin iltasadut ja laulettaisiin laulut yhtäaikaa poikien huoneessa normaaliin tapaan mutta kun Myyrä alkoi osoittamaan väsymisen merkkejä jo paljon Heppulia aiemmin niin Myyrä laitettiin ensin nukkumaan. Heppulin kanssa sovittiin uudesta iltasatukäytännöstä eli luettaisiin Äiteen ja Iskän huoneessa iltasadut ja laulettaisiin laulut ja sitten Heppulin hipsisi hissun kissun (joo, vanhempien yltiöpositivismi huipussaan...) omaan sänkyynsä ja nukahtaisi sinne. No, Heppuli oli niin innokas ajatuksesta että saisi nukkua veljensä kanssa yhdessä että iltasadut piti hoitaa pikaisesti pois alta ja hän "hipsi" (=normaalin mölinän saattelemana) sänkyynsä Myyrän ollessa juuri nukahtamaisillaan. Myyrä siitä sitten innostui ihan hihkumaan riemusta kun näki uuden huonetoverinsa ja sinne ne pojjaat sitten jäivät viihdyttämään toisiaan. Aikansa siellä höpöttivät ja välillä Äiteen tai Iskän piti käydä hieman muistuttamassa Heppulille että olisi tarkoitus siis nukahtaa eikä alkaa riehumaan... mutta sinne se väki sitten hiljeni. Heppulin suhteen ei tarvinnut kuin yhden kerran uhata sillä että joutuisi istumaan eteiseen ja odottamaan Myyrän nukahtamista jollei osaisi olla hiljaa.

Yö sujui odotettua paremmin. Yhdeltä Myyrä alkoi kitisemään ja melkein nukahti hienosti uudelleen kun Äitee kävi auttamassa tuttia paikoilleen kunnes Heppuli intoutui kommentoimaan kovaäänisesti Myyrän touhuja ja jokaista risahdusta. Myyrän ei tarvinnut kuin inahtaa kun Heppuli jo huusi kovaa sängystään "ÄIIITIIIII, VIHTORI HERÄSIIIIII!!!!"  Grrr... ! Ja kerran Heppuli jopa alkoi murisemaan ja ärisemään Myyrälle kun tämä aloitti itkustamisen. Heppuli kun tietää että Myyrä pelkää Heppulin murinoita. Tunnin verran siinä meni pojilla ährätessä ja Äiteellä ravatessa makuuhuoneen ja poikien huoneen väliä, komentaen vuoroin Heppulia olemaan huuteluiltaan hiljaa ja vuoroin Myyrää olemaan potkimatta pinnasänkynsä laitoja ja seinää jotta Heppuli puolestaan saisi nukahdettua. Mutta sinne ne sitten vain nukahtivat, mokomat! Seuraava inahdus tuli sitten aamulla vähän ennen seitsemään kun Iskä jo kolisteli ylhäällä ja olikin pian aika jo muunkin väen herätä.

Aika hyvä saldo siis ensimmäiseksi yöksi. Tosin Heppuli oli normaalia väsyneempi ja kiukkuisempi aamusta, olihan yöllä kuitenkin kukuttu tunnin verran hereillä. Ja Äiteen meijerit olleet käytössä viimeksi viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä joten imetyskuviot alkaa olemaan jo historiaa.