Äiteen aamupäivä meni mössöillessä. Myyrän ruokavalio ja -halu on sen verran muuttunut viime aikoina, että Äitee on joutunut turvautumaan laiskuuksissaan yhä enemmän kaupan 8kk valmisruokapurkkeihin, kun pakkasesta ovat alkaneet mössökuutiovarannot jo ehtymään. Myyrän kerta-annos laskettuna jääpalakuutioina on n.10kuutiota per ateria. Siinä saa olla aikamoisen satsin keittelemässä aina kerrallaan että kuutioista riittäisi paria päivää pidemmäksi aikaa. Ei siis ole mieltä enää käyttää tuota maisteluvaiheessa ah niin hyväksi havaittua keinoa eli jääpalakuutioihin pakastamista.

Heppulillakin oli tietty aikakausi kun oli lähdes vallan kaupan purkkiruoilla. Ensin alkuun kun syötiin pelkkiä kasvissoseita tai maisteltiin vasta lihasoseita niin sosekuutoista oli helppo koota mieleinen ateria. Sitten kun makumaailma kasvoi niin kaupan valmisruoat tarjosivat vallan hyvän vaihtoehdon lapsensa ruokkimiseen. Se aika kun kuitenkin on niin lyhyt kun sitten jo siirtyy muun perheen kanssa samoihin ruokiin.

Nyt siis Myyräkin on pikkuhiljaa ollut lipsumassa vallan purkkiruoille. Äitee hieman yrittää tsempata tämän asian suhteen ja käynnisti mössötehtaan tälle aamulle. Ettei sitten vain käy niin että poitsulle alkaa maistumaan vain kaupan murkinat eikä Äiteen kokkailut. Äitee teki nyt pelkkiä vihannesmössöjä pakkaseen, niihin on sitten helppo lisätä jääpalakuutioina pakastettua kanaa, possua, nautaa tai kalaa. Se kala on tosin vielä testaamatta.

Tämän päivän mössötehdassaldona on läjällinen pilttipurkkeja seuraavanlaisin sisällöin:

* porkkana + kesäkurpitsa + omena + purjo + timjami + mustapippuri + kaura&riisi -seos

* bataatti + kukkakaali + paprika + timjami + persilja + kaura&riisi -seos

* maissi + tomaatti + porkkana + parsa + valkopippuri + basilika + ruohosipuli + ruispasta

Ja noista mössöistä tuli itse asiassa melkoisen makoisia. Äiteekin olisi voinut syödä niitä hyvällä halulla. Toisin kuin kaupan purkkiruokia.

Mutta saas nähdä mitä Myyrä tykkää..