Nyt saa sitten talvi tulla! Toppahaalarit on jo olemassa molemmille pojille, samoin kirppikseltä on löytynyt jo jokin aika sitten täysin uudenveroinen muhkea, oranssi toppatakki Heppulille. Heppuli olikin silloin varsin innoissaan uudesta toppiksesta, etenkin kun Iskä kehitteli siihen oivan tarinan siitä kuinka oranssin värinen takki on todella hyödyllinen silloin kun jää vaikka lumivyöryn uhriksi (Kröhöm.. missä? Tuolla arboretumissako?? toim.huom.) ja etsintäpartio havaitsee hyvin lumen joukosta oranssin takin ja löytää Heppulin alta aika yksikön. Tarina upposi pieneen mieheen kuin häkä ja polleana hän hetken leikkikin pelastettavaa lumivyöryn uhria.

No, kaikki kengät ovat jääneet pieneksi viime talvesta joten tulevan viikonlopun säätiedotuksia kauhistellen katsellut Äitee singahti eilen vihdoin kenkäostoksille. Jälleen kerran oli Heppulin räpylän rajat piirretty paperille ja "mallinukke" leikattuna mukaan. Äiteen oli tarkoitus käydä ostamassa samaiset Vikingin Gore-texit kuin aikaisempinakin vuosina, mutta sitten vastaan tuli hieman houkuttelevampi kenkä samanoloisella lestillä joten Äitee nappasikin sellaiset. Nekin on vedenpitävät "toppasaappaat", mutta varsi hieman pidempi kuin Vikingeissä ja varren päässä vielä lumilukko. Ja Heppuli oli taasen oikein innoissaan hankinnasta, ja nimesi ne palomiessaappaiksi. Kieltämättä, varsin maskuliinisen näköiset popothan ne on, vaikka tuskin liekinkestävät. Ja tietty isona plussana oli se että olivat pari kymppiä edullisemmat kuin Vikingit, joten sillä erotuksella löytyi vielä vedenpitävät toppahousut teipatuilla saumoilla. Ja sitten vielä ostoksiin tarttui muutamia rukkasia, hanskoja ja yhdet kurarukkasetkin. Niitä tarvii aina. Hattuja löytyy onneksi laatikkokaupalla jo valmiiksi, joten nyt alkaa Heppulin garderoobi olemaan valmis kylmien kelien varalle.

Myyrällekin on jo pienen pieniä talvikenkiä Heppulin jäljiltä odottamassa käyttäjäänsä. Vielä Myyrän jalka on tosin sellainen pullapitko ettei siihen oikein onnistu pujottamaan mitään kenkää. Mutta ehkä sitten talvemmalla kunhan seisomaharjoitukset kunnolla alkaa ja se jalkapohja ja -teräkin hieman siitä jämäköityy.