Yläkerrassa joku alkoi poraamaan. Äitee muistaa Iskän tuskailun talomme kiviseinien kanssa - yhden reiän poraamiseen saa varata paketillisen poranteriä. Äänestä päätellen joku yrittää ihan tosissaan saada seinään jotain aikaiseksi.

Heppuli pysähtyy samalla sekunnilla kun poran ääni kuuluu. Epävarma katse hakee lohdusta Äiteestä, kysyvästi osoittaa yläkertaan ja toteaa "VAUVA?". Samassa poran ääni voimistuu ja Heppulin alahuuli venyy lurpalle ja lohduttoman itkun kera Heppuli syöksyy Äiteen syliin sohvalle. Raukka parka ihan tärisee pelosta. Aina kun poran ääni taukoaa edes sekunniksi, pariksi, Heppuli vetistävin silmin katsoo Äiteetä ja kysyy toivonrikkaana että "LOPPU?" kunnes samassa pora pärähtää uudelleen käyntiin. Ja Heppuli tärisee edelleen.

"VAUVA?" osoittaa pienen Heppulin sormi yläkertaan.

Heppulin kammo poran ääntä kohtaan on jotain käsittämätöntä. Iskä joutui kerran sulkeutumaan Heppulin huoneeseen kiinnittääkseen jotain seinään ja joutui käyttämään porakonetta. Ovi oli pidettävä Heppulin nenän edestä suljettuna ettei Heppuli olisi päässyt proppulaatikolle käsiksi. Äitee yritti tuolloin selittää että Iskä poraa siellä, korjaa, tekee remonttia, mutta Heppuli ei suostunut edes kuvittelemaan että hänen oma rakas Iskänsä voisi tehdä tuolla oven takana jotain niin hirvittävää joka päästäisi niin pahan äänen. Tuolloin Heppuli osoitti yläkertaan ja sanoi päättäväisesti että "VAUVA". Äitee ei ensin tajunnut mitä Heppuli tarkoitti ja joutui oikein täsmentämään että ai, onko se yläkerran vauva joka poraa? Kyllä. Näin oli, Heppulin mielestä. Yläkerrasta kun on toisinaan kuulunut kopinoita ja elämisen ääniä sekä uunituoreen vauvan itkua, joita Äitee ja Iskä on joskus Heppulille selittänyt, että siellä asuu uusi vauva.

Myöskin tänä iltana Äitee yritti tarjota Heppulille järjellistä selitystä poran kammottavaan ääneen. Mm. yläkerran vauva kirjahylly on rikki ja yläkerran vauvan iskä joutuu sitä poralla korjaamaan. "EI". "VAUVA, PORAA". Jostain on nyt jäänyt tuo mielikuva että se todella on sitten yläkerran vauva joka päästää nuo pahat äänet. Kaiken pahan ruumiillistuma. Äiteetä kiinnostaisi kovasti tietää että minkälainen kuva yläkerran kammotusvauvasta piirtyy pienen Heppulin päähän. Toivottavasti se ei ole yleistettävissä kaikkiin vauvoihin. Toivottavasti ei tule joskus pihamaalla konfliktia kun yläkerran vauva tulee leikki-ikään ja esitellään hiekkalaatikolla Heppulille.

Pitäisiköhän Heppulille hankkia leikkityökaluja joihin tutustumalla kammotus voisi laantua? Toinen poraan verrattavissa oleva, mielenrauhaa järkyttävä kapistus on ukin moottorisaha.