Se alkaisi pitkään nukkumisella. Herättyään siirryttäisiin olkkarin sohvalle köllöttelemään maitomukin kanssa ja katselemaan Puuha Peteä tai Tomi Traktoria. Kiire ei olisi minnekään. Yöpukua ei tietenkään riisuttaisi mieluusti koskaan eikä yöllistä pissavaippaa otettaisi lainkaan pois, vaikka kuitenkin ilman vaatteita oltaisiin mieluusti koko ajan ja aina sekä kaikkialla. Aamupala syötäisiin koska huvittaa ja missä huvittaa, mutta ei takuulla omassa tuolissa istuen eikä keittiön pöydän ääressä. Aamupalalla nautittaisiin lihapullia ja pötköllinen maksamakkaraa. Tai sitten pelkkää maitoa.

Pihalle lähteminen ajatustasolla kiinnostaisi, olisihan siellä kaikki kaverit. Mutta sen pukemisen voisi jättää väliin. Jos saisi ne vaatteet päälle pelkästään makaamalla lattialla vetelänä kuin spagetti. Ja sitten jos yhtäkkiä ei huvitakaan lähteä ulos niin sitten voisi jäädä sisälle. Kunnes taas kymmenen minuutin päästä uloslähteminen kiinnostaisikin enemmän kuin koskaan. Mutta jos ei kuitenkaan. Pihallakaan ei tarvitsisi kävellä yhtää mihinkään. Voisi leikkiä kaksi tuntia rappurallissa ja ulko-oven luona. Nenää ei tarvitsisi koskaan niistää vaikka kuinka räkä roikkuisi. Eikä rukkasiakaan pitää, eihän se nyt haittaisi vaikka sormet paleltuisi. Keinuminen olisi kivaa isojen keinussa, varsinkin kun voisi ottaa superkovat vauhdit ja olla pitämättä kiinni mistään. Kun olisi se pari tuntia patsasteltu siinä parin metrin säteellä niin olisi kivaa jos kotiinlähdön aikaan voisi lähteäkin aivan eri suuntaan. Mutta kuitenkin päätyisi kotiin ja ruoka olisi sillä sekunnilla valmis. Ei tarvitisisi riisua kuravaatteita, ei odottaa ruoan lämpenemistä. Käsipesulla tai pissalla ei tietenkään tarvitsisi käydä. Ruokana oleva pizza tai ranskalaiset menisivät itsestään suuhun ilman että täytyisi istua ryhdikkäänä tuolissa. Voisi vaan pitää kinttuja pöydällä ja kaadella maitoa lattialle ja silti tulisi masu täyteen. Ruoan jälkeen tietenkin saisi monen monta purkkaa joita yhtäkään ei tarvitsisi laittaa roskiin. Ja päiväunia ei tietenkään pitäisi nukkua, jaksaahan sitä loppuillan komeasti sitten huutamisesta ja kiukkuamisesta saatavalla energialla. Päiväunien sijaan päivän ohjelma olisi vaan muskaria ja kerhoilua, missä sielläkään ei tarvitsisi istua yhtään paikallaan vaan voisi vaan juosta ympäriinsä, kiljua ja syödä pullaa. Välillä voisi käydä ottamassa jonkun kivan lelun toisen kädestä. Ja jos olisi kakkahätä niin senhän voisi vaan tehdä housuun ja antaisi olla siellä. Samoin lattioille mahtuisi monta pissaa, miksi ihmeessä pitäisi aina mennä potalle tai pöntölle?

Välipalalla olisi sitten jätskiä, muumikeksejä tai nakkeja. Päälle voisi hörppiä mummonmehua. Sitten taas olisi aika leikkiä - eli levittää kaikki lelut lattialle ja siirtyä sitten seuraavien lelujen levittämiseen. Jos leikittäisiin tussikynillä niin niillä voisi piirrellä ihan mihin vaan, mieluusti seiniin ja omaan naamaan. Voisi myös kokeilla kuinka pitkälle lelut lentävät ja osuuko yhdelläkään lelulla telkkariin tai ikkunoihin.

Kun Iskä tulisi kotiin syötäisiin taas ruokaa - silloin olisi aina maksalaatikkoa, tai sitten pelkkiä lihapullia, nakkeja, kinkkua mutta ei vahingossakaan vihanneksia. Ruoan jälkeen ei tarvitsisi pestä käsiä eikä naamaa. Nehän voi vallan mainiosti hieroa sohvaan! Ilta kuluisi mukavasti taas leluja levittäessä ja heittäessä. Tai jos olisi kauppapäivä niin kaupasta voisi ostaa vain leikkiautoja ja nakkeja. Eihän sitä muuta tarvi.

Illalla käytäisiin saunassa, siellä oltaisiin ainakin monta tuntia. Suihkuteltaisiin vettä suihkulla joka puolelle, shampoopullot tyhjennettäisiin kylpyammeeseen vaahdon toivossa. Ja kun haluttaisi tulla pois suihkusta niin kuivata ei tietenkään täytyisi, eikä rasvata. Voisi vaan juosta loppuillan nakupellenä ympäri kotia, pissata mihin sattuu eikä niihin edes liukastuisi. Eikä tietenkään kaatuisi vaikka olisi jo tosi väsynyt ja juoksu vaan jatkuisi. Iltajumppana voisi pomppia sohvalta ja Iskä tulisi mukaan pomppimaan. Nukkumaan ei pitäisi mennä, mutta jos huvittaisi mennä sänkyyn köllöttelemään niin tietenkin ilman vaippaa ja yöpukua. Äitee tai Iskä lukisi Sorja Korjailija -kirjaa ainakin sata kertaa, laulaisi monta tuntia lauluja pyynnöstä ja sitten toisi vettäkin juotavaksi niin monta kertaa kuin vain haluaisi. Ja sitten voisikin jo siirtyä ennen nukahtamista Äiteen ja Iskän sänkyyn (edelleen nakuna, sinne sänkyyhan voi sitten pissata kun siltä tuntuu!). Jos uni tulisi niin sitte voisi nukkua ihan poikittain tai X-asennossa ettei Äitee ja Iskä mahtuisi kunnolla nukkumaan. Mutta ei ne poiskaan saisi mennä, pitäisi silti olla tosi lähellä. Mieluusti niin että jalat on jomman kumman korvassa tai nenässä, jotta välillä voisi potkia heitä naamaan. Ja tokihan sitten yöllä voisi herätä keskellä yötä pomppimaan heidän sängyssään jos ei huvittaisi enää nukkua.

Ja sitten jotkut vielä miettii miksi lapsella on hyvä olla rajat ja rutiinit rytmittämässä päiviä, ihmettelee Äitee..