Heppulin kotipäivä ja olisi kerhopäiväkin... Äiteen aamulla tekemä pikainen laskutoimitus:

kamalan kylmä koiranilma
+
Äiteen kurkkukipu, päänsärky ja orastavan flunssan tunne
+
Myyrän eilen aloittama koko päivän kestänyt kiukkuitkuilu ja nukkumattomuus näytti jatkuvan myös tänään
+
Myyrän aamulla tekemä jättioksennuspuklu suunnattuna suoraan Äiteen hiuksiin
=
ei menty kerhoon vaan jäätiin kotiin (kas kummaa! :-)

No, ihan kivasti näytti Heppuli nauttivan ihan kunnon kotipäivästäkin. Sai olla rauhassa kalsareilla koko päivän eikä ollut mitään kiirettä minnekään. Äitee ja Heppuli maalaili kerhon korvikkeena aamupäivästä vesiväreillä ja Heppuli palautti maalauksiin mieleensä kesäisen mökkireissun. Maalauksissa oli kuulemma niin nuotiota, missä koko perhe paistaa nakkeja (!) ja vedessä uiskenteli kuikka ja kuu 'möllötti'. Niin ne tärkeät asiat vaan jäävät pienen lapsen mieleen vaikka aikaa on kulunut melkein jo vuosi tuosta reissusta :-)

Niin, Myyrä on ollut kumman ärtyisä nyt kaksi päivää. Ei tahdo päivällä nukahtaa ei sitten millään, ei edes kantoliinan sisään. Tai jos erehtyy uinahtamaan niin ottaa sellaisia vartin torkkuja ja sitten taas kitinä (ja jopa suoranainen huuto) jatkuu. Ilma kiertää masussa ja kakkaa ei kauheasti ole näkynyt viime päivinä, ainakaan normaalissa mittakaavassa (eli ei ole tarvinnut pyllyn lisäksi pestä myös selkää ja niskaa...). Äitee taas kartoitti mielessään viimeisen parin päivän ruokavalionsa, muttei keksinyt mitään erityistä siitä mikä voisi moiset ilmavaivat Myyrälle aiheuttaa. Mutta viime päivinä on tosin yritetty poistaa Myyrän suusta sammasta sitruunamehulla penslaamalla, joten taitaa olla liian tujua tavaraa Myyrän masulle se sitruuna. Tänään Äitee onkin sitten siirtynyt puolukkaan. Ja jos se ei poista sammasta niin sitten maanantaina soitti neuvolaan ja saadaan sieltä sitten resepti hieman vahvempaan aineeseen.

Mutta Myyrän sylissä kanniskelun vuoksi Äiteellä on ollut vaikeuksia saada päivän aikana edes päivävaatteita päälle tahi mitään muutakaan tehtyä sillä Myyrä osaa kyllä tehokkaasti vaatia huomionsa.