Eipä saa julkisella puolelle lapselle lääkäriaikaa ei. Äitee soitteli aamulla neuvolaan josko neuvolalääkäri voisi katsoa Myyrän korvat tällä viikolla. No sen nyt tiesi jo etukäteenkin ettei sinne pääse muuta kuin neuvolaohjelmaan kuuluviin tarkastuksiin, täyttä on. Sitten Äitee soitti terveysneuvontaan ja yritti saada aikaa omallelääkärille. Ei ole sinnekään yhden yhtä aikaa tarjolla. Kehottivat menemään yksityiselle tai sitten päivystykseen istumaan. Sielläkin on kuulemma ruuhkaa kovasti. Sinne Äitee ei mieluusti lähde kuin jos on pää kainalossa, sillä käännytettiinhän viimeksi Heppuli ja Iskä sieltä kotiin ja kehotettiin menemään yksityiselle kun oli se korvatulehdus päällä.

Kun Äitee kuvaili tilannetta neuvolan terveydenhoitajalle, oli hän sitä mieltä että tuskin on koliikkia sillä Myyrällä on jo ikää mittarissa sen verran että tuskin koliikki vasta nyt alkaisi. Kehotti kuitenkin tsekkauttamaan ne korvat. No, kun Äitee soitti uudelleen neuvolaan ja kertoi epätoivoisesta tilanteesta saada omallelääkärille aikaa niin terveydenhoitaja lupasi yrittää jos voisi saada ängettyä Myyrän torstain neuvolalääkärille johonkin väliin. Se olisi tosi hienoa, jos onnistuisi! Saisi ainakin katsottua (taas vaihteeksi..) ne korvat.

Äitee päätti alkaa pitää nyt tarkkaa päiväkirjaa kaikista syömisistään ja Myyrän syömisajoista että saa mahdollisimman selvän kuvan siitä miten meidän homma etenee jos korvissa ei olekaan vikaa vaan täytyy alkaa metsästämään mahdollisia allergian aiheuttajia.