Tänään oli Myyrällä 4kk lääkärineuvola. Siellä Äitee otti puheeksi nuo Myyrän yösyömiset - Äiteen mielestä kun 6-8 syömiskertaa yössä on hieman liikaa. No, mitatessa ja punnittaessa löytyi selityskin Myyrän syömishaluille, pituutta oli tullut jopa 5cm kuukauden aikana ja painoa lisää 700g. Myyrän mitat tällä hetkellä on 66,5cm ja 6800g. Lisäksi Myyränpoikanen on varsin touhukasta sorttia (juu, semmoinen "syntymäADHD" -tapaus :-D ) ja koko ajan kädet ja jalat viuhtoo joka suuntaan kuin parhaimmallakin musta vyön karatekalla. Ihmekös tuo jos ruoka maistuu jos energian kulutus on sitä luokkaa. Ja kasvaakin jollain pitäisi.

Sekä terveydenhoitaja että lääkäri olivat sitä mieltä että olisi aika alkaa antaa jo jotain Äiteetä vahvempaa, potun keittoa pitäisi alkaa jo vakavasti harkitsemaan. Vellittely on vähän turha vaihe tässä kohtaa, kun kaiken totuttelemiseen menee kuitenkin niin pitkä aika, myös sen vellin, että masun täytteeksi niistä pikkuruisista makuannoksista on kuitenkin vasta monen, monen viikon päästä. Ei liene järkeä ensin kuluttaa viikkoja velliin tottumiseen ja sitten taas viikkoja soselusikallisten maistatteluun. Kohta pian voi kuitenkin jo kunnon iltapuurotkin ottaa makumaisteluihin mukaan.

Nyt Äitee vielä pohtii että joutuuko keittokattilan uhriksi ensin pottu vai bataatti. Heppuli oli aikoinaan lähemmäs vuoden ikää ennen kuin sen masulle oli pottu sopiva. Miten sitten liene Myyrän poikasen jonka masu tuntuu reagoivan paljon herkemmin.. No, ehkä sitä pottua voisi ensin maistaa ja katsoa tuleeko siitä masukitinöitä.

Siihen  saakka, kunnes niistä pikkuruisista lusikallisista on masun täytteeksi, Äiteen tarttee vaan jotenkin päin lutviutua niistä tunnin välein yöheräämisista. Onneksi Iskän loma alkaa reilu viikon päästä niin on sitten päiväsaikaan muitakin muksujen viihdyttäjiä kuin vain Äitee. Niin, ja sitten loman aikana Iskän osaksi koituu myös yötutitus eli sitä voisi alkaa kokeilemaan kuinka suosiollisesti Myyrä ottaisi öisin Äiteen meijerin sijaan myös tuttia. Toistaiseksi kun ei. Huudatustahan se tulee olemaan, mutta ei kai siltä voi loputtomiin välttyä..