Iskä ja Heppuli lähti retkelle. Tuolle poikien retkelle kelpuutettiin mukaan myös Myyrän kummisetä Make ja hänen poikansa Tomi. Heppuli odotti kovasti retkeä Tompan kanssa. Iskä kun on usein käynyt metsäretkillä Tompan iskän kanssa ja Heppuli on kuunnellut tarinoita niistä retkistä kovalla innolla ja usein tahtonut mukaan.

Retkikohteeksi isukit valitsivat Lempäälässä sijaitsevan Pirunlinnan , sen kummempia tosin tietämättä että minkälaista maastoa siellä olisi odottamassa. Heppuli kun kuuli että retkellä mennään linnaan niin ilmoille kajahteli riemukiljahduksia haamuista, kummituksista, linnan aarteista ja mitä kaikkea siellä tultaisiinkaan näkemään. Äitee ja Iskä yritti hieman hillitä innostusta, että kyseessä olisi pikemminkin linnan rauniot kuin mikään ritarilinna mutta eipä sillä saatu Heppulia alas pilvistä. No mutta, luolan tuo museoviraston esittelyteksti siellä ainakin sanoo olevan. Luolaa varten Heppuli halusi pakata mukaansa taskulampun, mutta se onneksi unohtui aika nopeasti. Iskä pakkasi omaan reppuunsa paistettavat makkarat ja pillimehut, Heppuli puolestaan olisi halunnut pikkureppuunsa pakata kuulosuojaimet ja muovisen leikkimoottorisahan. Äitee sai ne tosin vaihdettua pitkähihaiseen varapaitaan ja -shortseihin sekä kahteen rusinarasiaan.

Sinne ne pojjaat sitten lähtivät kun kyyti tuli hakemaan. Ilma tosin on synkennyt kovin joten saa nähdä saavatko retkeläiset Pirunlinnassa ukkosjyrinät ja sateen niskaansa.