Nykyään saa ihan tosissaan vahtia että missä Myyrä milloinkin menee. Myyrä etenee jo komeasti paikasta toiseen ryömimällä. Toistaiseksi on tyytynyt vielä vetämään rundia keittiö-olohuone -akselilla, mutta pian varmasti etenee jo eteiseen saakka nuolemaan kenkähyllystä herkkukenkiä. Nyt on jo pari kertaa yllätetty nuolemasta vaununsa kuraisia renkaita kun kärryt ovat parkissa parvekkeen oven edessä.

Myyrä tutkii innolla paikkoja ja etenkin sanomalehdet kiinnostaa, ne menee heti suuhun jos niitä löytyy jostain lattialta lojumasta. Samoin tykkää "hyökätä" varpaiden kimppuun jäytämään hampaattomalla purukalustollaan sohvalla istuvan varpaita ja sukkia lattian tasosta. Tv-taso kaikkine härpäkkeineen on ihan vastustamaton, sinne tason hyllyille kun yltää pieni käsi kun oikein kurkottaa. Ja etenkin tv-tason alle jää jalka helposti pohkeesta jumiin kun sinne on se räpylä pakko yrittää tunkea. Samoin sohvan alle Myyrä jumiutuu helposti ahteristaan jos on peruutusvaihde ollut päällä niin vaipan päällystämä ahteri jää nalkkiin sohvan reunaan ja sitten taas karjutaan apua kun ei päästä pois sohvan alta. Ei sen puoleen, myös Heppuli onnistui eilen päikkäreille käydessään saamaan koipensa jumiin sänkynsä päädyssä olevien lankkujen pieneen rakoon. On se vaan kumma kun niitä raajoja on AINA pakko tunkea ahtaisiin paikkoihin vaikka Heppulillakin on varmasti vielä tuoreessa muistissa edellinen kerta kun sitä koipea sieltä yritettiin väkipakolla kairata irti.

Myyrä on muutenkin paljon "ehtiväisemmän" oloinen kuin Heppuli oli vauvana. Heppuli oli paljon rauhallisemmin paikallaan pysyvää sorttia, Myyrä puolestaan sellainen pieni ADHD -tapaus koko ruumiillaan joka KOKO AJAN sätkii ja potkii joka suuntaan kaikilla raajoillaan, kikattaa ja velmuilee ilmeillään. Hei APUA! Jos vauvana ah niin rauhallisesta Heppulista on kasvanut tuollainen huliviliheppuli niin mitä Myyrästä vielä tuleekaan vuoden-kahden päästä..  Tosin sillä on varmasti vaikutusta kun Heppuli on koko ajan esittelemässä Myyrälle temppujaan, pomppii vieressä, höhöttää tekonauruaan ihan kippurassa ja tekee melkein mitä vaan että saa Myyrän kikattamaan. Voi sitä veljesrakkautta!