Äitee ja Iskä oli suunnitelleet että menevät aamusta herättämään Heppulia onnittelulaulun kera, mutta Heppulipa ehti ensin. Huoneesta kuului jo heti seitsemän jälkeen huuto: "Äitiiii, mul on kakkahätäää!". Ja niinpä Heppuli paineli ensin suolen tyhjennykselle ennen kuin Äitee ja Iskä aloittivat laulun. Heppuli selvästikin oli hämillään laulusta, sillä oli tainnut hetkellisesti unohtaa että oli synttäriaamu - vaikka siitä eilen touhotettiin pitkin päivää ja odotettiin innolla.

Heppuli oli ihan intoa piukassa heti aamusta saamistaan lahjoista. Äitee ja Iskä olivat ostaneet jättikokoisen, letkuohjattavan kaivinkoneen ja Heppuli sai Myyrältä pienen työkoneen, joku puskutraktori se taisi olla. Siinä sitten heti aamusta asennettiin kaivurin ohjaamoon paristot ja työt sai alkaa. Myyrä taasen oli ihan kränttynä kun ei päässyt kuolaamaan styroksilaatikkoa mössöksi eikä saanut syödä lahjapapereita aamiaiseksi.

Mummi tulikin sitten melko pian aamusta ja taas availtiin lahjaa - Heppuli sai Mummilta lahjaksi lääkärilaukun. Nyt onkin sitten koko päivä mittailtu verenpainetta, katseltu korvia ja kuunneltu "setoskoopilla" keuhkoja.