Äitee seuraa mielenkiinnolla Tehyn työtaistelun etenemistä. Ei mediatilaa saavat palkkataistelut yleensä herätä värinöitä suuntaan tai toiseen - paitsi tässä tapauksessa huokailuja sairaiden ja hoitoa tarvitsevien puolesta(!) ja nyt erityisesti NIMB-ilmiönä - NOT IN MY BACKYARD! Tapelkaa vaan kunhan se ei kosketa minua. Ja mieluusti ei ketään läheistäkään. Eikä ketään kenen henki vaarantuu nyt moisen kädenväännön vuoksi. Kaikki kunnia raskasta työtä tekevälle hoitohenkilökunnalle, varmasti lisäpalkka maistuisi itse kullekin mutta Äiteen mielestä on väärin, todella väärin, jos mennään sen rajan ylitse että yksikään henki vaarantuu. Sen verran Äitee on aikoinaan Papan kanssa aikaa sairaaloissa viettänyt ja tullut tämä kokemus sitä kautta omakohtaiseksi ettei halua edes kuvitella mitä ne irtisanoutumiset tarkoittaisivat akuuttia ensihoitoa tarvitsevien, lapsi- ja syöpäpotilaiden, elinsiirtoa odottavien ym sellaisten kohdalla joiden tila tosissaan heikentyisi tai mahdollisesti henki olisi vaarassa sen vuoksi.

Äiteelle on ensi viikon keskiviikoksi buukattuna tähystysleikkaus. Operaatio sinänsä ei pitäisi olla hankala, parin päivän pikkujuttu sairaalassa, mutta väkisinkin on käynyt mielessä että ENTÄ jos jokin meneekin toisin kuin pitäisi ja sairaalassaoloaika syystä tai toisesta pidentyy.. Äitee ei totisesti haluaisi olla siellä keskenään kun joukot marssii pihalle. Kun ei kerta ole kysymyksessä mikään kiireellisyysluokka ykkösen tapaus... Ei tästä kenenkään henki lähtisi jos Äiteen operaatio siirtyisikin.

Äitee soitteli toivorikkaana osastolle ja kyseli miten kuviot menee. Mahdolliset irtisanoutumiset astuvat voimaan 19.pvä joten ensi viikon leikkausaikataulu pätee ainakin Äiteen operaation osalta. Piste. Mutta olisi siellä varmasti ollut sellaisiakin jotka ihan tosissaan olisi tarvinneet sitä leikkausaikaa ennen mahdollisia irtisanoutumisia..

Että se sitten pysyy kalenterissa ensi viikon ohjelmana.