Myyrän syömiset ovat muuttuneet yhä kokonaisvaltaisemmiksi operaatioiksi päivä päivältä. Aikaisemmin Myyrän kepposteli syöttäjänsä kanssa heiluttamalla päätä vinhasti puolelta toiselle. Se ei missään nimessä ollut ruoasta kieltäytymisen merkki vaan tarkoitti sitä että Myyrä on mielissään ja nauttii tilanteesta. Etenkin jos sai aiheutettua syöttäjässään tällä toiminnolla jonkun vastareaktion - hymyn, jutustelua tai parhaassa tapauksessa pään heiluttelua syöttäjältäänkin (paitsi Mummilta joka tuntuu alkavan voimaan pahoin moisesta kieputtelusta tai pelkästä ajatuksestakin :-).

Päänheiluttelun ohessa toinen keppostelukeino oli tietenkin kaikkien vauvojen rakastama päristely. Etenkin silloin kun suu on täynnä ruokaa tai juomaa. Varsinkin puuron kanssa päristelyn teho korostuu entisestään kun puuro on tahmeaa ja kivasti kiinni huulissa ennenkuin sinkoutuu päristelyn voimasta syöttäjän naamaan, silmälaseille ja vaatteille. Puuro tarjoaa päristelyyn enemmän haastettakin, kuin mitä siloinen hedelmäsose tai vaikkapa vesi. Päristelyn aikana Myyrä ottaa totisen katsee, naama alkaa punoittaa kun kerää voimia koitokseen ja siitä se sitten lähtee! Loistosuoritus - märkiä, kiiltäviä puuropilkkuja taas ikkunat, verhot ja koko ruokailuympäristö täynnä. Syöttäjä myös.

Viimeisimpänä temppunaan Myyrä on esitellyt varpaiden nuoleskelua ruoka suussa ja syöttötuolissa istuen. On vallan vinhaa nähdä kuinka reisi- ja masumakkaroistaan huolimatta notkeuden ihmelapsi Myyrä saa vedettyä itsensä linkkuun syöttötuolin turvakaaren ympärille ja hilattua varpaat suuhunsa. On herkullisuuden huikentuma kuolata ja nuoleskella varpaita kun suu on täynnä Pikkukalastajan herkkumössöruokaa. Ainoa hankaloittava puoli tuossa suorituksessa näyttää olevan se, että ne hitsin varpaat tulee ihan niljakkaiksi ja liukkaiksi eivätkä meinaa pysyä kunnolla suussa, vaan lipsahtelevat takaisin alas varpaanvälit täynnä näytteitä päivän menusta. Ja tietty syöttäjänkin kannalta tuo on tavattoman epäergonominen syöttöasento kun saa sokkona tökkiä lusikkaa pää alaspäin olevan Myyrän suuaukkoa kohti.

Mutta Myyrä on notkeuden lisäksi myös fiksu. Hän on päättänyt jo yhdistää nuo kaksi ensin mainittua keppostelukeinoa yhteen joten luvassa on ollut ennen näkemättömiä taidonnäytteitä päristelystä joka toteutetaan päänheiluttelun yhteydessä. Äitee vaan laskee tunteja siihen ruokailutapahtumaan kun Myyrä keksi yhdistää päristelyn, päänheiluttelun ja varpaiden nuoleskelun yhtäaikaiseksi toiminnoksi. Siinä ei turvakaaretkaan riitä pitämään Myyrää aloillaan.

Löytäisiköhän mistään sellaista syöttötuolia jossa olisi integroituna viisipisteturvavyöt? Kertokoot ken tietää.